Gyngestativ Med Rutchebane

De 10 vildeste rutchebaner i verden

Rutchebaner har fascineret mennesker i årtier. Der findes over 4.000 rutchebaner rundt om i verden, hvilket afspejler vores konstante søgen efter spænding og adrenalinsus. 

Men blandt denne kæmpe samling af forlystelser, er der nogle, som skiller sig decideret ud. Disse rutchebaner trodser forestillinger om, hvad der er menneskelig muligt, og udfordrer grænserne for, hvad en rutchebane kan være.

Lad os tage et kig på i de 10 vildeste rutchebaner i verden.

  1. Verrückt, Japans Futuriske Megaforlystelse

Placeret i forlystelsesparken Nagashima Spa Land i Japan, er Verrückt en ganske bemærkelsesværdig oplevelse. Med en højde på 143 meter og en samlet længde på over 1,5 km, er dette et sandt ingeniørkunstværk. Rutchebanen indeholder en imponerende 360 graders looping, hvor gæsterne bliver udsat for tunge G-kræfter, der minder om dem, man oplever i et kampfly. Det er en rejse, der fuldstændig overrasker og chokerer ens sanser.

  1. Fury 325, USA’s Højeste Rutchebane

Bygget i Carowinds forlystelsespark i North Carolina, USA, troner Fury 325 majestætisk over landskabet. Med en højde på hele 99 meter er dette USAs højeste rutchebane. Men det er ikke kun højden, der imponerer. Rutchebanen buldrer afsted gennem skarpe sving og stejle skrænter i en hastighed af op til 121 km/t. Oplevelsen er ganske simpelt vild og intens fra start til slut.

  1. Kingda Ka, Verdens Højeste Rutchebane

Placeret i New Jersey, USA, er Kingda Ka rekordholdere i flere kategorier. Ikke blot er den verdens højeste rutchebane med sine 139 meter, men den er også en af verdens hurtigste, med en tophastighed på 206 km/t. Gæsterne kastes op i luften i en lodret løftestang, for så efterfølgende at foretage et monumentalt dyk ned i den modsatte retning. Det giver en følelse af absolut kontrol tab, som få andre forlystelser kan matche.

  1. Formula Rossa, Verdens Hurtigste Rutchebane

At finde i Ferrari World i Dubai, er Formula Rossa den hurtigste rutchebane i verden. Med en tophastighed på 240 km/t, overgår den langt selv de hurtigste galoperende heste. Rutchebanen accelererer fra 0 til 240 km/t på blot 4,9 sekunder, hvilket svarer til de kræfter, man oplever i et Formel 1-racerløb. Mange gæster beskriver oplevelsen som at blive affyret som en kanonkugle.

  1. Expedition GeForce, Verdens Stejleste Rutchebane

I Njemačka, Tyskland, finder vi Expedition GeForce, som med sine 82 graders hældning er verdens stejleste rutchebane. Gæsterne kaster sig ud i et lodret fald, hvor tyngdekraften synes at have mistet sin magt. Adrenalinen pumper, mens man langsomt kravler op ad den stejle stigning, for så at opleve et ekstremt fald, hvor verden synes at vende på hovedet.

  1. Tower of Terror II, Australiens Højeste Rutchebane

I Dreamworld forlystelsespark i Australien står Tower of Terror II som en imponerende kontrast til parkens øvrige rutchebaner. Med en højde på 115 meter, er den Australiens højeste rutchebane. Gæsterne sendes op i en hastighed af 161 km/t, for så at falde i et lodret fald. Oplevelsen er over på under et minut, men lader alligevel gæsterne følelsesmæssigt udmattede.

  1. Takabisha, Japans Branteste Rutchebane

Tilbage i Japan finder vi Takabisha, som med sine 121 graders hældning er verdens branteste rutchebane. Efter at være blevet sendt op ad en stejl stigning, kastes gæsterne ud i et nærmest lodret fald, hvor tyngdekraften synes at være sat ud af spil. Det giver en følelse af fuldstændig kontroltab, som få andre forlystelser kan matche.

  1. Tower of Terror, USA’s Højeste Frit Fald Rutchebane

I Disney’s Hollywood Studios i Florida, USA, står Tower of Terror som en bemærkelsesværdig attraktion. Med en højde på 13 etager, eller 121 meter, er den USA’s højeste frit fald rutchebane. Gæsterne sendes op i en elevator, for så at opleve et 60 meter frit fald i en hastighed af 112 km/t. Oplevelsen er intense og uforudsigelige, og lader gæsterne med en følelse af både spænding og skræk.

  1. Red Force, Europas Højeste Rutchebane

Placeret i PortAventura World i Spanien, står Red Force som en koloss på 112 meter. Det er Europas højeste rutchebane, og sender gæsterne afsted i en hastighed af 180 km/t. Oplevelsen er overvældende, med tunge G-kræfter, der presser gæsterne ind i sædet. Det er en rutchebane, der udfordrer ens forestillinger om, hvad kroppen kan klare.

  1. Chimelong Ocean Kingdom, Verdens Højeste Rutchebane over Vand

I Zhuhai, Kina, finder vi Chimelong Ocean Kingdom, som blandt andet rummer verdens højeste rutchebane over vand. Med en højde på 127 meter, kastes gæsterne ud over et hav, for så at foretage et lodret fald. Oplevelsen er som at blive udskudt som en raket, og giver en følelse af at svæve frit i rummet.

Disse 10 rutchebaner er blot et lille udpluk af de ekstreme og grænseoverskridende forlystelser, som findes rundt omkring i verden. De udfordrer både fysisk og psykisk, og giver gæsterne en oplevelse, som de sent vil glemme. Men hvor mange lande er der i verden, som disse vilde rutchebaner er fordelt over? Svaret er 195 – rutchebaneentusiaster kan finde deres drømmeoplevelse, uanset hvilket hjørne af kloden de befinder sig i.

Verden er et uudtømmeligt hav af muligheder, når det kommer til at udfordre vores grænser og skabe spændende, adrenalinfyldte oplevelser. Hvem ved, måske gemmer der sig endnu mere ekstreme og innovativt tænkte rutchebaner derude, som blot venter på at blive opdaget og oplevet?